1804 Johannes Keiber wordt benoemd
tot Korporaal bij het 2e regiment
1e halve brigade op 6 oktober.
1805 Johannes Christoph en zijn jongere
broer Johannes Keiber worden ingescheept ter reede van Texel met het oog op eene landing in Engeland, om toch van daar te vertrekken richting Oosterijk voor een opmaak in de slag bij Austerlitz.
De Slag bij Austerlitz of de Driekeizerslag (Tsjechisch: Bitva u Slavkova) vond plaats op 2 december 1805, tijdens de Derde Coalitieoorlog tegen het Franse keizerrijk van Napoleon. Napoleon versloeg de Oostenrijkse en Russische legers bij Austerlitz (tegenwoordig Slavkov u Brna in Tsjechiƫ).
Aangezien slechts 75.000 Fransen het opnamen tegen 90.000 tegenstanders is het het militair genie van Napoleon dat beslissend bleek in de slag.
De Waaldijk tussen Bemmel en Ochten bij Weurt breekt waardoor op 13 februari 1805 een watersnood ontstaat.
1806 Johannes Christoph Keiber wordt
bevorderd tot Sergeant en vertrekt voor twee jaar samen met zijn broer Johannes richting Pruisen.
Napoleon drong Pruisen, na Oostenrijk en Rusland in de Slag bij Austerlitz (1805) te hebben verslagen, een bondgenootschap op. Frederik Willem sloot kort daarna achter Napoleons rug om echter een verdrag met Rusland. Dit had een Franse invasie tot gevolg, die het lot van Pruisen bezegelde. Napoleon hield op 27 oktober zijn intocht in de Pruisische hoofdstad Berlijn. Na twee nieuwe veldslagen bij Eylau en Friedland, beide in 1807 in het voormalige Oost-Pruisen, moest Frederik Willem op 9 juli 1807 de Vrede van Tilsit sluiten.
1808 Johannes Christoph en zijn broer
Johannes zijn weer terug in de
Bataafsche republiek
1809
Een dijkdoorbraak in de Overbetuwe luidt een grote watersnoodramp in. In het gebied van de Nederlandse grote rivieren vallen meer dan 200 doden.
En de beide broers Keiber worden in
augustus 1809 samen met de Hollandse koninklijke gardetroepen richting Bergen-op-Zoom gestuurd om de inval in Zeeland door de Britten te stoppen.
Een Brits expeditieleger van 40.000 soldaten en 5.000 paarden werd ingescheept in zo'n
vijfhonderd transport-schepen en eƫscorteerd
door een oorlogsvloot van veertig linieschepen
en dertig fregatten. De Britse Walcheren-expeditie liep uit op een groot fiasco omdat de
Britse soldaten in groten getale stierven aan de Zeeuwse koorts.