1832

Johannes Keiber gaat op een leeftijd

van acht en veertig jaar,

op den eersten Maart een

nieuw huwelijk aan met

Johanna Jacoba Lemmers

oud vijf en veertig jaar.

1833

23 april: In Parijs wordt door een groepje jonge leken de Sint-Vincentiusvereniging opgericht met als doel de hulpverlening aan behoeftigen.

 

 

1825
1840
1832
het jaar van Sara
geboorte akte van Sara Keiber
En op 7 oktober 1832 komt de eerste en enige dochter van Johannes Christoph Keiber en Catharina Tuijlenbroek op de Prinsestraat 212 in Rotterdam op de wereld.
            Ze kreeg van hen de roepnaam:

                                  
SARA
Johannes Keiber, vader van drie dochters en net getrouwd wordt op 29 september 1832 overgeplaatst bij de Garnizoenstroepen te Amsterdam.
Op 2 juni komt het trieste bericht dat de zoon van Johannes Christoph Keiber en Catharina Tuijlenbroek, Johannes Christoph (1829) op een leeftijd van 3 jaar en vier
maanden komt te overlijden
'sMorgens vroeg om
half zeven. Moeder Catharina
was op dat moment alweer
6 maanden in verwachting
van een volgend kind.
1839
Koning Willem I ondertekent het Verdrag van Londen en erkent daarmee het koninkrijk België. Nederlands Limburg komt bij Nederland. Luxemburg wordt gesplitst in een Belgisch en een zelfstandig gedeelte, waar koning Willem I in personele unie groothertog wordt.

En op 27 december 1839 gaat Adrianus Cornelis Voorstad een huwelijk aan met zijn geliefde Johanna Kohnhorst.
1838
Westerman, Werleman en Wijsmuller richten op 1 mei in Amsterdam het genootschap Natura Artis Magistra op. Zij kopen een stuk grond van 60 × 80 meter in de Plantage ten oosten van de stad. Dit is het begin van de diergaarde Artis. Het is de eerste dierentuin op het Europese vasteland.
1836 
Johannes Keiber wordt op 2 februari overplaatst bij de Garnizoens troepen te Brielle en op 7 februari overgeplaatst bij de garnizoens troepen te Hoorn.

Op 2 september demonstreert
Samuel Morse zijn elektro-
magnetische telegraaf.

1835
Uitvinding en ontwikkeling van het Morse door Samuel Morse.
Vandaag op 11 augustus 1834 komt te 
overlijden op een leeftijd van acht en vijftig  jaren, Johannes Christoph Keiber,
vader van Sara, die ze dus
nooit echt heeft gekend.
1834
Op 6 januari 1834 komt de Neeltje Zekveld, vrouw van Jan Herman Heller (sr) op een leeftijd van 45 jaar en 8 maanden te overlijden.